IDEJA I CILJEVI

Cilj lige je da se pre svega zabavimo, budemo fizički aktivni, podstaknemo jedni druge, upoznajemo se i družimo sa ostalim ljubiteljima biciklizma, kako na stazi tako i van nje ko bude želeo.

Obaranje ličnih rekorda je takođe nešto što nije retkost u ligi jer možemo naći podsticaj u drugim biciklistima izlazivši iz zone komfora više nego što smo inače planirali kada bi vozili sami, a vožnja u grupi koja omogućava vožnju u zavetrini je naročita prednost u odnosu kada se vozi solo.

Cilj nam je da liga bude za svaki uzrast i svačiju formu i da je samo izgovor za zabavu, druženje i upoznavanje ljudi koji imaju istu strast prema biciklizmu kao i mi sami.

PRAVILA LIGE

Dolazak na ligu nije obavezan i trenutno da bi ste učestvovali u ligi nije obavezno da se vozi tačno u određeno vreme kada se liga održava već se može poslati slika ekrana sa vožnje u Viber grupu koja je namenjena za ligu. Učesnici lige koji su vozili u terminu predviđenom za ligu takođe šalju snimak ekrana u Viber grupu predviđenu za ligu. Dakle, svako meri svoje vreme vožnje aplikacijom s kojom je navikao da meri svoje aktivnosti i kasnije šalje snimak ekrana u Viber grupu nemenjenu za ligu. Dozvoljen je draft i vožnja na trenažeru. Svaka vožnja evidentira se za kolo u tekućoj nedelji.

Da bi rezultat bio validan za unos u zvaničnu tabelu lige treba da zadovoljava sledeće uslove:

-Vozi se isključivo tačno 25km i prolazno vreme je relevantan podatak za rezultat u ligi.
-Vozi se bilo kojim danom u nedelji i ta vožnja važi za kolo u tekućoj nedelji. Standardni termin lige je u ovom trenutku utorak 18h kod autobuske stanice.
-Dozvoljeno je voziti na trenažeru.
-Dozvoljeno je voziti u zavetrini.
-Nije dozvoljeno pauzirati vreme tokom vožnje da bi se odmorili i nastavili dalje.

*Ukoliko vam je na vožnji izmerena distanca veća od 25km, prosečna brzina će biti slabiji u odnosu na prosečnu brzinu u aplikaciji kojom ste merili svoju vožnju. Na Stravi postoji opcija “Crop activity” i možete doterati svoju kilometražu na potrebnu kako bi poboljšalji prolazno vreme u ligi.

Ko želi može da pošalje neku svoju sliku sa vožnje iz lige i objavićemo je na društvenim mrežama kada se budemo oglašavali povodom lige.

SD Cycling na Zwiftu:
https://www.zwift.com/clubs/98a73a86-bfcf-43b9-9db2-358eed7d5d62/home